Cartu legújabb játékszere a 2017 tavaszán bemutatott Ferrari 812 Superfast, amelyet csütörtök este vett át Budapesten. A jármű a Ferrari jelenleg megvásárolható legerősebb modellje, 6,5 literes V12-es motorja 800 lóerős, maximális forgatónyomatéka 718 Nm.

Videón és fotókon, ahogy Cartu átveszi Budapesten új Ferrariját 1

Galéria

Ezzel a hátsókerék-hajtású fenevad 2,9 másodperc alatt gyorsulhat álló helyzetből 100 km/órára. Végsebessége eléri a 340 km/órát. Az aktív hátsókerék-kormányzással agilisabbá tett Ferrari ára piactól függően 80-90 millió forint között változik.

Ha Cartunak éppen kedve tartja, olyan autókba pattanhat, mint a limitált darabszámban gyártott Ferrari F12 tdf, egy GTC4 Lusso, de „garázsában” áll egy szintén csak szűk körnek elérhető Laferrari Aperta is, de van ott Bac Mono is.

A Ferrari megnyugtatta vásárlóit, hogy V12-es modell mindig lesz a kínálatban, ezért a GTC4 Lusso mellett a 812 Superfast is ilyen. Míg az előbbi négyszemélyes túrakupé (a kombis test ellenére is), addig a 812 Superfast igazi sportgép. Az olaszok állítása szerint ez minden idők legerősebb és leggyorsabb utcai Ferrarija, nem véletlen tehát a névválasztás.