Bár sem mi, sem olvasónk, Dominik nem sejti a motivációt az általa beküldött rendszám mögött, de egy egészen biztos: kimaxolta a magyar egyedi rendszám határait. Ez persze azt is jelenti, hogy az Audi SQ7 TDI tulajdonosa nem kevés pénzt hagyott a kasszánál a két tábláért.

Komoly ára van egy ilyen magyar egyedi rendszámnak 1

Ha már így összegyűltünk, akkor nézzünk rá a Wikipédia kapcsolódó szócikkére, ami szerint a titánt 1791-ben William Gregor fedezte fel az angliai Cornwallban, nevét pedig Martin Heinrich Klaprothtól kapta, a görög mitológiai titánok után. A titán megtalálható a periódusos rendszerben Ti vegyjel és 22-es rendszám alatt. Alapvetően fénylő, ezüstös, kis sűrűségű és nagy szilárdságú átmenetifém, mely ellenáll a korróziónak, valamint klórral, lúgokkal és savakkal szemben is, és még a királyvíz sem oldja.

Nem kevésbé kemény az SQ7 TDI, melyet 4 literes, turbós és villanykompresszoros V8-as dízelmotor hajt. A teljesítménye 435  lóerő, ami mellé 900 Nm nyomaték társul. Ez elég hozzá, hogy a behemótot 4,8 másodperc alatt lője 100 km/órás sebességre.

Tudod, mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.