Kevesen tudják, de a Polski Fiat 126p hosszú pályafutása során több prototípust, karosszériaváltozatot is megélt. Az egyik legérdekesebb gyári próbálkozás a kombi volt.

A lengyelek 1976-77-ben mégis megpróbáltak egy komolyabb, jól használható csomagteret kialakítani a hátsó tengely felett. Igen komoly átalakításokat terveztek, a tengelytávot 10 centiméterrel, a hátsó túlnyúlást pedig 7 centiméterrel növelték. Így korabeli hírek alapján körülbelül 500 literes csomagteret sikerült kialakítani.

A motort elfektették, így csökkentve a helyigényét, és szinte minden ízében átalakították, új olajpumpát, karburátort, szívórendszert kapott, valamint a futóművet is megerősítették.

Íme 2019 legcukibb eladó használt autója 1

Ennek volt egy dobozos, kisáruszállító kivitele Bombel néven.

Ezt az ötletet gondolták tovább itthon, és így született a platós kispolák. Nyilván nincs benne a gyári átgondoltság, de az ötlet mindenesetre remek, a látvány egyedi, és az építés is elég profi.

Ára 365 ezer forint, egyetlen szépséghibája, hogy így, ebben az állapotban magyar rendszámot nem fog kapni, az eladó is inkább szőlőbe, nagyobb birtokra ajánlja.

Pedig nagyszerű kis mindenes lehetne belőle bármelyik falusi portán.

Íme 2019 legcukibb eladó használt autója 2Íme 2019 legcukibb eladó használt autója 3Íme 2019 legcukibb eladó használt autója 4Íme 2019 legcukibb eladó használt autója 5