Napjainkban, amikor a veterán az egyik legjobb befektetés, nem csoda, hogy sorra kerülnek elő a hihetetlen futásteljesítményű vagy csak simán ritkaságnak számító típusok. Ezt a Mach 1-es Mustangot 1969-ben újonnan vásárolta első tulajdonosa, majd kilenc év múlva eladta jelenlegi gazdájának. Ő csupán három évet használta, mielőtt letámasztotta volna a garázsba. Egy klimatizált, száraz garázsba, ami éppen ideális arra, hogy beérjen a fekete Mustang.

Ennélfogva a sárga csíkokkal díszített fekete Mustang karosszériája rozsdamentes, a használatnak csupán halvány nyomai látszódnak az autón. A legkedvesebb részlet talán a korszakhoz passzoló kazettákkal töltött doboz, reméljük, ezt bele lehet alkudni az autó árába, melynek egyébként aukción keresnek új gazdát. Hol máshol.

Közel 40 évig pihent ez a Mach 1-es Mustang 2

A Mustang Mach 1-es motorja 428 köbinch, tehát 7 literes, természetesen szívó V8-as, négytorkú karburátorral és 3500-as fordulaton 340 lóerős teljesítménnyel, ami mellé 3400-tól 597 Nm nyomatéka van. 4 sebességes kéziváltó csatlakozik hozzá. Álló helyzetből kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra.

Közel 40 évig pihent ez a Mach 1-es Mustang 3