Szinte már meg sem lepődünk a magyar autópályákon feltűnő két, akár három autót vontató kisbuszokon, kivénhedt ML Mercedeseken (amelyek legendásak vontatóképességükről), de az alábbi eset igen durva, ilyet még nem láttunk és reméljük, nem is fogunk többet.

A Mercedes ML-osztályt anno olyan reklámfotókkal népszerűsítették, amelyeken nagy dolgokat vontatnak, például kisebb hajót vagy bazinagy lakókocsit.

Újabb őrületes román szerelvényt fotóztak egy hazai autópályán 1

Nem véletlen tehát, hogy a nepperek ezeket a mára leharcolt Merciket választják, ha vontatásról van szó, és feltesznek mindent egy lapra.

Újabb őrületes román szerelvényt fotóztak egy hazai autópályán 2

A fotókat olvasónk küldte

Újabb őrületes román szerelvényt fotóztak egy hazai autópályán 3

És most jön a meglepi, ez a Mercedes húzza a komplett szerelvényt. Csak reménykedni tudunk, hogy valaki jelentette a dolgot a rend éber őreinek és lekapcsolták a konvojt.

Újabb őrületes román szerelvényt fotóztak egy hazai autópályán 4

A Mercedes vontat egy autó szállító autószállítót, amely még vontat egy két autóval terhelt utánfutót is. Ha esetleg még nem lenne világos a dolog: az autószállító “szerelvény” össztömege valószínűleg simán meghaladja a Mercedes össztömegét, szóval így nem vontathatna a KRESZ szabályai szerint.