Minden idők egyik legjobb élményautója a Mazda MX-5-ös, mely a klasszikus angol roadsterek hangulatát hozza finom japán technikával és igazán nagyszerű vezethetőségével. Az autó egyik legfontosabb eleme az alacsony súlyán túl a pillanatok alatt, kézzel ledobható vászontető. A második generáció – vagy NB-nek, ha úgy tetszik – azonban nem csak utólagos keménytetővel lehetett kevésbé szellős, hanem volt belőle egy ritka kupé kivitel is. Ilyet árulnak most hihetetlen állapotban a világ végén, Hongkongban.

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 1
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 2

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 9
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 10
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 11
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 12
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 13
Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 14
Fotó megosztása:

179 példány készült belőle köszönhetően a Mazda fejlesztési részlegének, persze kizárólag japán piacra. Az autó négy változatban volt elérhető, a belépő az 1,6-os motorral szerelt volt, a többi három szinten már 1,8-as lapult az orrában. Az eladásra kínált piros példány egy sportosabb változat, a Type S-ből kicsit több mint hatvan darab készült. A nyitható tetősnél 10 kilogrammal nehezebb autót 158 lovas, 1,8 literes, szívó négyhengeres motor repíti, hozzá hatgangos kéziváltó jár.

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 15

47 900 kilométerrel az órájában igazi kincs ez a piros autó, mely idő közben azért átesett egy felújtáson és újrafényezésen. A beltér azonban jól láthatóan kitűnő állapotú, ahogyan a karosszérián sem található hiba. Az első perctől vezetett szervizkönyve van és minden dokumentációt átadnak az új vevőnek. Aki közel 13 millió forintért szert tesz rá, valószínűleg pontosan tudja, hogy milyen ritkaság akadt a horgára, ezért valószínűleg gyűjtői darab válik belőle.

Ilyen elképesztően ritka MX-5-öst sem árulnak minden sarkon 16