Amikor az ember elindul az autórajongás útján még gyerekként, hamar megtanulja, hogy az amerikai izom nyolc hengerrel érkezik. Kivételként hirtelen a V10-es motorral szerelt Dodge Vipert tudom említeni, de általánosságban elmondható, hogy a V6 odaát lesajnált belépőmotor a sportos típusok között, a V10-V12 pedig megmaradt az egzotikus európai autók kiváltsága.

A mai V8-asok között pedig az General Motors féle LS széria örvend az egyik legnagyobb rajongótábornak, ez tűnik fel rengeteg épített Hot Rodban és a gyári Corvette típusokban is. A piac pedig akkora, hogy egy műhely úgy érezte, van igény a technológiát négy hengerrel megtoldó, egyedi kivitelre is. Első körben két V8-asból tapasztották össze a szörnyet, de a legújabb generáció már az alapoktól a meghatározott célra készül, egyedileg tervezett, öntött blokkal, 9,5 literes lökettérfogattal és várhatóan 1000 lóerő körüli  teljesítménnyel.

Ennek a különlegességnek ára van, a V12-es legyártása 8,3 millió forintba kerül, ennyi pénzért már épkézláb épített izomautót lehet kapni, de az biztos, hogy egyiket sem állják annyian körbe, mint azt, aminek 12 hengeres blokk van az orrában.

V12 LS engine! Sounds wicked #ls #lsfest #lsxnation #lsswap #v12

Közzétette: Three Pedals – 2018. szeptember 8., szombat