Valaki hosszú éveket és nem kevés pénzt áldoz arra, hogy összegyűjtse kedvenc autóit, aztán vidámabb esetben időnként használja is őket, de sokan inkább csak befektetési céllal táraznak be ritkaságokból. Az Ohio államban lévő Cincinnati városában most egy M-es BMW-kből álló gyűjteményt kínálnak összesen 655,5 millió forintnak megfelelő összegért. A kollekció darabjai kifogástalan állapotúak és akad köztük bőven ritkaság is.

Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 1
Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 2

Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg?

Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg?

Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 6
Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 7
Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 8
Fotó megosztása:

Az E46 M3 és az E39 M5 csupán a szokványosabbak közé tartozik ebben a kis csapatban, melyben olyan autók parkolnak még, mint az kizárólag narancssárgában elérhető, szívó V8-as motorral szerelt M3 GTS vagy az E36 M3 Lightweight. Utóbbi könnyen felismerhető fehér fényezéséről és M-es színekkel megalkotott kockás zászlós mintájáról. Ám a nagyobbacska szárny valamiért lemaradt róla. Összességében 91 kilogrammal lett könnyebb a széria M3-asnál olyan praktikáknak köszönhetően, mint a rádió elhagyása, a kárpitozás és hangszigetelések kidobálása.

Valakinek egy brutális BMW gyűjteményt esetleg? 9

Persze a gyűjtemény legértékesebb darabja az M1-es sportkocsi, amiből alig több mint 450 darab készült. Máig az egyetlen igazi, középmotoros BMW sportautó. A formatervért Giorgetto Giugiaro volt felelős. 3,5 literes, szívó sorhatos motorja 277 lóerős, mellé 330 Nm nyomatéka van. A turbófeltöltéses versenyváltozatokat akár 850 lóerőig is felhúzták.