Az 1960-as évek közepén a Ford szerződést kötött a Hertz autókölcsönzővel, akik népszerűségük növelésére kitalálták, hogy kiszolgálják azokat az érdeklődőket, akik kifejezetten versenypályára szeretnének autót, de fenntartás helyett inkább bérelnének. Ez a Fordnak is jól jött, hiszen eladtak 1003 darab Mustangot és nagy valószínűséggel valaki éppen a kipróbált autó hatására vásárolt magának egyet otthonra is. Az arany csíkkal díszített fekete autókat később visszaküldték a Fordhoz, ahol felújították őket, majd árulni kezdték.

Kincsre leltek egy amerikai garázsban 1
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 2

Kincsre leltek egy amerikai garázsban

Kincsre leltek egy amerikai garázsban 11
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 12
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 13
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 14
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 15
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 16
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 17
Kincsre leltek egy amerikai garázsban 18
Fotó megosztása:

A Rent-a-Racer programban szereplő autókat a Shelby-nél készítették fel. A 4,7 literes, szívó V8-as motor, melyre négytorkú Holley karburátort pakoltak, így 310 lóerőt teljesít, mellé 445 Nm nyomatéka van. Az eredeti 9 helyett 7,3 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre.

Kincsre leltek egy amerikai garázsban 19

A Hertz Mustang-ot egy amerikai hölgy garázsában találták, itt töltötte az elmúlt harminc évet. Már akkor sem lehetett kifogástalan állapotban, amikor ide került és ezen az idő csak rontott. Vélhetően bele szerettek volna kezdeni az autó felújításába, ezért van rajta másik ajtó és több alkatrészt kiszereltek belőle. Hamarosan azonban valóban felámadhat a GT350H és akkor akár közel 41 millió forintnak megfelelő összeget ér majd. Carroll Shelby GT350H-ja például ilyen állapotban van most:

Kincsre leltek egy amerikai garázsban 20