Az autóépítők legnagyobb nemzetközi seregszemléje, a SEMA idén sem okoz majd csalódást. Rengeteg egyedi gép között ott lesz például ez az 1969-es Ford Mustang Boss 429, amiben tökéletes elegyet alkot a retrós külső és a modern technikai tartalom.

A Classic Recreations alkotása hozza 2018 őrült teljesítményszintjét, amikor már 700-800, sőt 1000 lóerős V8-asok kaphatóak gyári garanciával, akkor egy tuningműhely sem adhatja alább.

Így ebben a 8,9 literes blokk 815 lóerőt teljesít, Tremec kézi váltóval (!), hátul multi-link, elöl kettős keresztlengőkaros felfüggesztéssel. A fékek elöl hat, hátul négydugattyús nyergeket kaptak, az egyedi 18 colos felnikre pedig Michelin Pilot Sport abroncsok kerültek.

Az építés különlegessége, hogy nem holmi bozótból kirángatott, üvegszálas műanyagból épített karosszériáról van szó, a Ford hivatalos engedélyével, licenc alapján készülnek a kocsik, gyári állapotú Mustang Boss 429 alapokra. Ez is emeli az árat, no meg az egyedi gyártás sem olcsó, így aki ilyen Mustangra vágyik, annak 209 000 dollárt (59 millió forint) kell fizetnie az alapverzióért, de opciókkal ez az ár magasabbra is kúszhat.

Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 1Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 2

Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 3Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 4Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 5Modern technikával éled ujjá egy legendás Mustang 6