1998-ban került az olasz Lamborghini a Volkswagen-csoport, egész pontosan az Audi szárnyai alá, a Diablo utódja és a márka csúcsmodellje a Murcielago lett, melyből számos limitált széria készült. Az egyik legritkább közülük talán a legkevésbé ismert, hiszen ez nem feltétlenül az autóbolondoknak szól, hanem azoknak a vásárlóknak, akiknek egy Lamborghini birtoklása szinte már kötelező. Ezért működtek együtt a Versacével, hogy 20 különleges modellt készíthessenek.

A Versace luxusruháira és táskáira jellemző mintázatok és varrások kerültek az autóra és az utastérbe, melyet fekete-fehér bőr borít. Természetesen a csomagtartóban kifejezetten az autóhoz passzoló táskák várják a holmikat. Most épp a 19-es sorszámú példányt kínálják eladásra, melyet Új-Zélandon helyeztek forgalomba először még 2007-ben. 10 évig futott ott, majd egy De Tomaso Panterával együtt Angliába került. Most 11 300 kilométerrel az órájában 53,8 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte az aukciósház becslése alapján.

Ennél divatosabb Lamborghinit tuti nem találsz 2

Az LP640-esben 6,5 literes, V12-es szívómotor dolgozik, mely a nevéből is sejthetően 640 lóerős, ezt a teljesítményt pedig 8000-es fordulatnál adja le. Mellé 660 Nm nyomaték áll rendelkezésre 6000-es fordulattól. A 4-es szám az összkerékhajtásra utal, a váltó pedig hatgangos szekvenciális, melyet természetesen automata módban is lehet használni. Álló helyzetből 100-as tempóra 3,2 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 340 km/óra.

Ennél divatosabb Lamborghinit tuti nem találsz 3