Nem túlzás azt írni, hogy elképesztő szupersportkocsikat dob piacra egymás után a McLaren. A testvérlapunk által nemrég megjelentetett SuperCars nevű kiadvány címlapsztorijában a Senna vezetéséről áradozunk, most legyen elég csak két szám: 0-ról 100-ra 2,8 másodperc alatt gyorsul, 200-ra pedig a fotelben ülve szinte elképzelhetetlen 6,8 másodperc alatt.

Egy friss hír szerint a pár éve kijött P1-nél – a gyár szerint is – gyorsabb, és jobban vezethető Senna sem ül már sokáig a McLaren kínálatának csúcsán. Speedtail néven jön az újdonság, amiről egyelőre túl sok konkrétumot nem tudni. A névhez annyit lehet gyári infók nélkül hozzátenni, hogy az LT, azaz Longtail kifejezést már eddig is használták, jellemzően a legdurvább változatokra.

Jön a csúcsok csúcsa, az új McLaren 1

A Speedtailből 106 darab készül, és állítólag nem elsősorban a pályán veri majd a Sennát, hanem végsebességben, abban ráadásul az egykori F1-et is, amely 391 km/órára is képes volt. Az újdonság hajtáslánca valószínűleg a P1-ben működő technika továbbfejlesztett változata lesz. Azaz a kínai piac miatt éppen négyezer köbcenti alatt tartott, duplaturbós V8-as mellé elektromotor(ok) kerül(nek).

A hibrid rendszer összteljesítménye minden bizonnyal 1000 lóerő körül lesz, érdekesség, hogy gyári közlés szerint nemcsak tempóban, hanem luxusban is felülmúlja majd az eddigi összes autójukat. Innen nézve akár Chiron-ellenfél is lehet.

Állítólag már közel a premier, még idén bemutatja új csúcs-gépét a McLaren.

Jön a csúcsok csúcsa, az új McLaren 2