Már egészen sok lehetőségre elég, egyesek pedig egészen kreatívan használják a magyar rendszámok által kínált hat karaktert, melyből maximum öt lehet betű. A tulajdonos számára fontos, értelmes szavakat nem mindig lehet rendszámra importálni könnyen. Bízunk benne, hogy nem a helyesírás hiánya, hanem valami hasonló – vagy egészen más – ok miatt került fel erre az olvasónk, Kristóf által Budapesten fotózott Honda Jazz-re a BAGOJ-1.

A bagolynak egyébként többféle megjelenési formája van a kultúrában. A görög mitológiában Pallasz Athéné bagolyszemű, így átlát a dolgok felszínén, akárcsak a bagoly a sötéten. Shakespeare balszerencsével társította, a huhogás baljós dolgok előszele. Ugyanakkor mesékben gyakran jelenik meg a bölcsesség és a baglyok kapcsolata.

Na, mi nem stimmel ezen a magyar egyedi rendszámon? 1

Tudod, hogy mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám?

Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.