Ha olyan autót keresel, ami egészen biztosan nem jön szembe az utcán, akkor jól figyelj! Azon ugyan hosszasan lehet vitatkozni, hogy az Avanti Touring Sedan hol helyezkedik el az esztétikai skálán, de az kétségtelen, hogy rettentően ritka. A Studebaker Avanti nagy teljesítményű luxusautó, melyet főleg kupé és kabrió karosszériával lehet látni, de azok a változatok sem sűrűn bukkannak fel az utcán. Az autó a GM-től és a Fordtól származó alkatrészekből állt össze, de a formaterv semmihez sem hasonlítható.

Amikor már látszott, hogy a vállalat nehéz időszak elé néz, akkor Nate és Arnold Altman, valamint Leo Newman vette át a termeléshez szükséges eszközöket és új céget alapítottak, hogy folytathassák a kézzel összeszerelt luxusautók gyártását.

Itt az autó, amiről még soha nem hallottál 2Itt az autó, amiről még soha nem hallottál 3

A négyajtós változatból csupán 90 példány készült, az alapokat a Chevrolet Caprice adta. Az 1990-es évjáratú példányban közel 142 ezer kilométernyi mérföld van és gazdagon megtömték extrákkal. A véleményes fabetétek és a szürke bőrkárpit mellett elektromosan állítható ülések, fényre sötétedő tükrök és klíma is van az autóban. Eddig semmi különös, de a hátsó sor már kezd érdekes lenni. Az autó négyszemélyes, hátul két különálló üléssel és piknikasztalkával, valamint egy CRT televízióval.

Az 5 literes, V8-as motorral és 4 sebességes automatával szerelt Avanti ’90-ben 52 ezer dolláros árával jóval többe került, mint egy 7-es BMW. Most aukción keresnek vevőt az autóra, melynek értékét megtippelni is nehéz, de egyelőre nem záporoznak rá az ajánlatok.

Forrás: Bring A Trailer