A hazai Suzuki motorkerékpárjaival készül nagy dobásra, a cél nem kisebb, mint Guinness rekordot dönteni. A vállalkozással igyekeznek minden Suzuki motorkerékpár-tulajdonost megmozgatni június második hétvégéjén.

A rekordállítás lényege, hogy a lehető legtöbb Suzuki-tulajdonos vegyen részt az eseményen. A világrekord mérése pontosan 13 órától kezdődik, így érdemes időben érkezni, hogy mindenki regisztrálhasson. A rekordon résztvevő összes Suzuki motoros felvezetéssel együtt hajt majd fel a Hungaroring pályacsíkjára, és közösen tesz meg legalább 3,2 kilométeres távot. Ez azt jelenti, hogy rendhagyó módon, egyben pályatörténelmet is írva, a Hungaroring aszfaltcsíkján egy időben, egyszerre gurul végig az összes Suzuki motor. A résztvevőknek egy korábbi belga Suzuki-rendezvényen állított rekordot kell megdönteniük, ahol 915-en tették meg a 3,2 kilométeres szakaszt.

A nem mindennapi eseményen a Guinness-kísérleten túl a szervezők több mint 900 motorosnak biztosítanak ingyenes pályamotorozást (felvezetéssel és felvezetés nélkül), több mint 500 motorosnak pedig különböző vezetéstechnikai képzéseket tartanak. Lesz kaszkadőrbemutató, motorkerékpár-teljesítménymérés, továbbá rengeteg egyéb motoros program és meglepetés.