A történet az Egyesült Államokból indul, itt található a teherautókat törő híres felüljáró, amiről azt hihetnénk, egyedi, elszigetelt eset, mert ép ésszel nehéz felfogni, miért történik itt baleset újra és újra.

11foot8.com, ide gyűlnek a híd (avagy felüljáró) sikeres konzervnyitásai. Elképesztő mennyiségű teherautós szívta már meg ezen a helyen, már idén is akadt olyan sofőr, aki pórul járt. A weblap címe angolszász mértékegységben pontosan megadja a vasúti híd magasságát, 11 láb, és 8 hüvelyk (356 cm), ami pont annyival alacsonyabb az átlag tehergépeknél, hogy a figyelmeztető tábla ellenére sokan megkísérlik az átjutást.

Vesztükre.

Az amerikai híd 130 feljegyzett balesetnél tart, és hiába a figyelmeztető táblák, hiába a fényjelzés, és a nemzetközi hírnév, mindig akad egy teherautós, akit mindez hidegen hagy, és ezzel gyarapítja a pórul jártak számát.

Újabb helyszínünk Szentpétervár, Oroszország, ahol szintén akad egy alacsonyra hagyott felüljáró, 2,7 méterig merészkedhetnek alá a járművek. Még alacsonyabb, így még több a potenciális áldozat, a figyelmeztető tábla pedig nem túl figyelemfelkeltő darab, így nem csoda, hogy ennél a baleseti gócpontnál már 149-nél tart a számláló.

Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 1Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 2Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 3Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 4Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 5Eddig 149 áldozata volt a hülyeség hídjának 6