A motorolajok világa komoly tudomány, egyszerű autós számára valódi mágia. Gajdán Miklós alapműnek számító videói adnak némi betekintést, mi halandók legalább azt megérthetjük, mekkora tudományos, mérnöki munka húzódik egy-egy új termék előállítása mögött. Nagy olajgyártók költenek eurómilliárdokat kutatásra, az elvárásoknak, igénybevételnek, folyton változó szabályozásnak, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kenőanyag előállítására.

Ehhez a bulihoz tehát nem árt az ipari háttér.

Mégis vannak feltalálózsenik, akik farzsebből előhúzott apró tégelyekben kínálják a megváltást a már csattogó, füstölő, olajzabáló motorok problémáira. A csodaadalékok a hitre építenek, áruk sem túl magas, így „miért ne?” felkiáltással sok autós bátran tekeri le a 710-es alkatrészt. A hatás pedig? Nyilván vagy észlelhető, vagy nem, általában katasztrófát nem okoz, a motor ketyeg tovább, a hit dolgozik.

Emberünk viszont pórul járt, és állítja, hogy egy adalék tehet róla. Vagy csak végleg hengerfejes lett az a fránya blokk, és a gátrepedésen egy isteni elixír sem segít.

Csodaadalékot töltött a motorjába, csúnya vége lett 1 Csodaadalékot töltött a motorjába, csúnya vége lett 2 Csodaadalékot töltött a motorjába, csúnya vége lett 3