Oroszországban aki teheti, a mindennapi, átlag vidéki közlekedéshez valami irgalmatlan terepjárót vesz, alap a Toyota LandCruiser, alacsonyabb árkategóriában pedig a jó öreg Lada Niva. Ha pedig tényleg terepre merészkedik, vagy valahol a vadonban, Szibériában, a tajgán él, akkor be kell szerezzen egy extrém, európai szemmel túlzásnak tűnő gépet.

Remek kétéltű mocsárjárókat gyártanak már a helyi műhelyek, de aki ezt nem tudja megfizetni, annak marad a bontó, a flex és a hegesztés. Ez a Volga-GAZ 66 is így születhetett, a tengelyek és a hajtás nagy része a GAZ 66 katonai terepjáróból származik, az elegáns kabint pedig egy Volga 3110 adta. Motorja 115 lóerős, gázlómagassága pedig majd 1,5 méter, így egy sekélyebb folyón is gond nélkül átkel a gazdája által Charlie névre keresztel gép.
Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 1Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 2Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 3Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 4Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 5Újabb terepszörny született egy orosz sufniban 6