Az 50-es éveiben járó, dán születésű, de amerikai formatervezőként számon tartott Henrik Fisker még 1989-ben kezdte pályafutását a BMW újító fejlesztéseiért felelős részlegen. Az egyik első projektje az E1 nevű elektromos, apró tanulmányautó volt, majd megalkotta a Z07-es roadstert, ami akkora siker lett, hogy a BMW úgy döntött, apró változtatásokkal – mint például a nyitható tető – csinál belőle egy kis szériát. Ebből lett a Z8-as BMW, amilyet James Bond is használt. Fisker neve még az első X5-öshöz is kötődik. Ezt követően az Aston Martinnál folytatta pályafutását.

Egészen 2005-ig, amikor megalapította saját cégét, ahol kezdetben egyedi autók tervezését és kivitelezését vállalták. Az egyik ilyen projektjük volt a Latigo, mellyel azok számára szerettek volna kedveskedni, akiknek felfordult a gyomruk, ha a Chris Bangle által tervezetet 6-os BMW-re néztek, de a technika és a vezethetőség fontos szempont volt nekik. Fisker új karosszériát rajzolt az autóra és úgy tervezte, hogy letol belőle egy 150 darabos szériát. Egyes források szerint egy koncepció és a képen látható M6 alapú példány született, mások 15 autót említenek. Annyi biztos, hogy nincs belőle sok.

Kétség sem fér ahhoz, hogy az autó orra kapcsán jó nagy adag ihletet merített az Aston Martinnál eltöltött pár évből, a maszk egyértelműen másik művét, a Vantage-et idézi. Sokkal egyedibbre sikerült az autó hátulja, amiről eltűnt a jellegzetes Bangle-fenék, helyette vékony csíklámpák figyelnek a szögletesebb faron. Az elsőként legyártott autó gépházteteje alatt 370 lovas V8-as lapult, ám ez a plakett szerinti első példány az M6-oson alapul, ennek megfelelően itt egy 5 literes, szívó V10-es lakik, amit az RD Sport 665 lóerőre mérgesített.

Az eladó példányt belül barna bőr borítja, órájában pedig kevesebb mint 37 ezer kilométer van. A Fisker Latigo nagyjából 56,2 millió forintnak megfelelő összegért állt elő, amennyiben a kedves vevő hozta hozzá az alapot (előtte vett egy 6-ost). A képeken látható példány 105 ezer dollárért vásárolta meg új tulajdonosa, tehát úgy 27,3 millióért csapott le rá.