Eredetileg az Aston Martinnak eszébe sem jutott, hogy valaki közúton szeretné használni a csupán 24 darabban készülő Vulcant. Pedig kinek nem fordult már meg a fejében, hogy milyen versenyautóval közlekedni a mindennapokban? Ábrándoztunk róla nem is egyszer, de valaki meg is engedheti magának, hogy egy angol műhelynek letegyen egy szabad szemmel messziről is jól látható összeget, hogy valamilyen formában közúton is használható legyen az Aston Martin Vulcan.

Ehhez kénytelenek voltak rendes fényszórókat szerelni az autóra, amik meglepően jól illeszkednek a frontrészhez. Hátul pedig még a szárny szélére is került lámpa, de bizonyára megérte, hiszen a világ egyetlen utcai használatra legálisan alkalmas példányról van szó. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy ezek után más is kövesse a példát.

Ilyen autót nem szabadna utcára engedni 1

Ilyen autót nem szabadna utcára engedni 15

A brutális gépben lévő 7 literes, V12-es szívómotor 820 lóerős, a hajtás egy Xtrac hatsebességes szekvenciás váltó továbbítja az erőt a hátsó kerekekhez. Az Aston Martin szerint az autó komoly versenyeken is bátran bevethető, hiszen felveszi a kesztyűt a WEC sorozat GTE kategóriájú gépeivel is.