Még az igazán tehetősek is ritkán jutnak hozzá olyan szupersportautókhoz, mint a Porsche 918 Spyder, hiszen hajmeresztő ára és alacsony darabszáma miatt hamar elfogyott minden darab a bitangerős hibridből. Akik voltak olyan szerencsések, hogy időben zsákmányolhattak a 918-asból, azoknak nemcsak úgy szimplán megköszönte a Porsche a vásárlást, hanem tett még egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Gondolták, hogy jólesne a kedves ügyfélnek, ha nem maradna Porsche nélkül a várakozás nehéz időszakában, ezért elkészítették a 997-es kódjelű 911-esből a Turbo S Edition 918 Spydert, mely kicsit mókásan hangzik, hiszen kevés példa akad arra, hogy egy modell a másik nevével büszkélkedjen. 2012-ben jelent meg a limitált szériás modell, melyet kupé és kabrió változatban is megvehettek, de a színválaszték igencsak szűkös volt. A szürke helyett azonban a legtöbben a dögös fekete mellett voksoltak és mára többen eljutottak addig, hogy borsos áron továbbadják ezeket a 911-eseket.

Így néz ki a Porsche visszautasíthatatlan ajánlata 2Így néz ki a Porsche visszautasíthatatlan ajánlata 3

A különleges 911 Turbo S Edition 918 Sypderből – micsoda meglepetés – csak 918 darabot készítettek, melyek mindegyikén megtalálhatóak a központi anyás fekete felnik és az Acid Green árnyalatú díszítőelemek. Közös a motor is, mely egy 3,8 literes, hathengeres boxermotor, melyet természetesen két turbófeltöltő lélegeztet. A teljesítmény 530 lóerő, ami mellé nem kevesebb mint 700 Nm csúcsnyomaték társul. Ezek a hatalmas számok kicsivel több mint 3 másodperc alatt gyorsítják 100 km/órás sebességre a Turbo S-t.

27 ezer kilométert tekertek bele az eladó példányba, tehát nem most került elő egy garázs mélyéről, de az állapota jól láthatóan kifogástalan, így nagy valószínűséggel akad majd olyan, aki kicsengeti a 92-es sorszámú példányért a várhatóan 25 és 30 millió forint fölé emelkedő összeget.

Forrás: Bring a Trailer