Jól mutatja, hogy a Porsche 918 Spyder valóban egy kínálat tetején trónoló csúcsmodell, hiszen a Porsche nem csak úgy piacra dobta, hogy “nesztek, vigyétek!” A vevők pedig a szokványos megrendelésnél jóval többre vágynak egy ilyen exkluzív autó megrendelése kapcsán, mint holmi visszaigazoló levél vagy pár kedves szó, ezért kitalálták, hogy egy limitált szériás modellel kedveskednek a leendő 918 Spyder-tulajdonosoknak, mely a Porsche 911 Turbo S kupé vagy kabrió verzióján alapul.

Ez már csak azért is remek, mert így egészen biztosan nem maradnak autó nélkül a várakozás alatt, továbbá akad plusz egy autó a gyűjteményben, amelyet jó eséllyel borsos áron lehet továbbadni, amint eljön ennek az ideje. Könnyen felismerhető a 2012-ben megjelent különleges modell, hiszen ezüst vagy fekete színben volt rendelhető és a jellegzetes élénkzöld elemekkel, valamint az Edition 918 Spyder feliratokkal díszítették az aktuális bitang 911-est.

Ilyen 911 Turbo S-t sem vehetsz minden nap 2Ilyen 911 Turbo S-t sem vehetsz minden nap 3

2011-ben dobták piacra a limiált széria alapjául szolgáló 997-es kódjelű generáció frissített változatának villámgyors és nyitható vászontetős verzióját. A hathengeres bokszermotort változó lapátgeometriájú turbófeltöltőkkel szerelték fel, teljesítménye 30 lóerővel gyarapodott, így 530 tagú lett a ménes, mellé pedig 700 Nm nyomaték áll rendelkezésre. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul a 911 Turbo S Cabrio. Dinamikában tehát kicsit megedzette a 918-tulajokat, hogy biztosan bírják a szupersportkocsi volánja mögött is a tempót.

Valaki azonban úgy döntött, hogy már nincs szüksége a különleges 911-esre, így kalapács alá kerül, ahol vélhetően 50 millió forint körüli összegért viszik majd el.