A rettentően zöld és igazán lelkes Tesla-tulajdonosok élete sem csupa móka és féktelen gyorsulás, a tél beköszöntével előkerülnek olyan problémák is, melyek hangyányit megkeserítik a villanyautós hideg napokat.

Befagyott csodaajtók

5 ok, amiért nem szeretik a telet a Tesla-tulajdonosok 1

Aki birtokolt már olyan autót, aminek keret nélküli ablaka van, annak nem újdonság, hogy be kell vetni néhány ügyes praktikát annak érdekében, hogy a fagy ellenére is le tudjon húzódni picikét az ablak, ami a teslásokat is bosszantja. Az azonban még ennél is idegesítőbb, hogy a teljesen elektromos ajtók vagy nem nyílnak ki vagy csak résnyire. A fórumon többen panaszkodtak a hideg időben makacskodó, elektromosan behajtható tükrökre is.

Latyakos töltőkábel

5 ok, amiért nem szeretik a telet a Tesla-tulajdonosok 2

A tél nemcsak a szép fehér hóról szól, hanem bizony a gusztustalan olvadt latyakról is, melyből nem igazán kellemes összevakarászni a földre lógó töltőkábeleket, ha nem egy ilyen csinos töltőállomáson, hanem otthon etetjük az elektromos autót. Nem mellesleg utána ezt a koszos kábelköteget be kell rakni a csomagtartóba is, így nem árt beszerezni egy kis gumitálcát, ami megóvja a puha kárpitot.

Hosszabbító kizárva

5 ok, amiért nem szeretik a telet a Tesla-tulajdonosok 3

Többen panaszkodtak arra is, hogy – bár eleve nem javasolt, de – a hosszabbítós megoldás sem működik a téli, nedves időszakban. Elvégre az áram és a víz találkozásából ritkán születik kellemes dolog.

Harmatos fűtés

5 ok, amiért nem szeretik a telet a Tesla-tulajdonosok 4

A Tesla-fórumokat böngészve többen írták, hogy a fűtés rettentően lassan működik, különösen a szélvédő kiolvasztása vesz el tetemes időt. Egyesek szerint szűk 10 percet is igénybe vehet, mire a fűtés megbirkózik a ráfagyott jéggel.

Hatótávcsökkenés

5 ok, amiért nem szeretik a telet a Tesla-tulajdonosok 5

Természetesen előkerült a hatótáv is, mely rohamosan csökkent a hideg idő beköszöntével. Átlagot nehéz lenne említeni, hiszen a használati módok között hatalmas különbség van, de sokan kilométerek százait vesztik a télen.