Mielőtt még divat lett volna a globális modellpaletta, a BMW gyakran kedveskedett olyan különleges modellekkel, melyek csak egy adott piacon voltak elérhetőek. Ezek jellemzően igazán nagy ritkaságok, melyekre villámgyorsan lecsapnak, így történt ez ezzel az E34-es kódjelű 5-ös BMW-vel, mely nem csak látványosan remek állapota miatt talált hamar új gazdát.

Összesen 32 darab BMW M540i készült kizárólag a kanadai piac számára, ebből ez a 18-as sorszámú darab. Önmagában is elég lenne ahhoz, hogy kapkodjanak érte, de a hirdető még azt is megemlítette, hogy ezen kívül csupán további két darab pompázik ebben a szép Individual Avus Blue névre keresztelt kék ruhában. Az E34-es volt az utolsó kézműves M-es BMW, így nagy műgonddal készültek ezek az egyedi darabok. Az 540i-re rádobták a 18 colos M Parallel felniket, megkapta az M5-ös aerodinamikusabb tükreit és az első fékeit is, valamint gazdagodott néhány M-es karosszériaelemmel is. A beltérben apró plakett hirdeti a limitált szériát, de feltűnőek a szénszálas dekorbetétek és a világosszürke bőrgarnitúra is. A biztonságot két légzsák fokozza a vezető és az első utas előtt.

Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 1
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 2

Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből

Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből

Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 14
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 15
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 16
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 17
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 18
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 19
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 20
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 21
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 22
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 23
Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 24
Fotó megosztása:

Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 25Csak Kanada kapott ebből a különleges BMW-ből 26

A motorháztető alatt az M60B40 kódjelű V8-as szívómotor található, melynek teljesítménye 282 lóerő, mellé pedig kereken 400 Nm csúcsnyomatéka van. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,3 másodperc alatt gyorsul, ha valaki ügyesen kezeli a Getrag 6 sebességes váltót. A konkrét darab ráadásul Dinan teljesítménynövelő kezelésen is átesett, így hozzáértő kezek között lett kicsit potensebb gép a Koni gátlókkal és önzáró differenciálművel szerelt M540i.