2014-ben és 2015-ben a rendőrség 1587 darab új autót kapott, összesen 9,4 milliárd forintból. Legutóbb pedig néhány hónapja készítettek fel több száz járművet a hazai rendőrség részére.

Ezekből az autókból válogattuk ki a javát, hogy képbe kerülj, mostanában mivel járnak rendőreink.

Suzuki Vitara – Információink szerint 250 darab dízel Vitara 4×4-et szállít majd le a Suzuki a tervek szerint 2017 szeptemberében a rendőrségnek egy korábban nyert megbízás alapján.

A fent látható Vitarák előtti hatalmas rendőrautó-beszerzést 2015 elején több átadási ünnepség kísérte, akkoriban 1587 darab új járművet kapott az ORFK. Mercedeseket, Audikat és Škodákat és Suzuki Swifteket.

A hírekben annyi szerepelt, hogy 9,4 milliárdot fizettek a kocsikért, a költségvetési keretből jött 7,2 milliárd, az EU által finanszírozott Külső Határok Alapból 2,2 milliárd. De hogy pontosan mennyiért vették például az Audikat, a mezei ügyintézők Suzuki Swiftjeit, vagy a járőrök szép új Mercedeseit, nem részletezték.

Mercedes-Benz B 220 4Matic

Audi A3 1.4 TFSi

Škoda Octavia 1.4 TSI kombi

150 darabos bűnügyi-ügyintéző flotta Suzuki Swiftekből. Benzines, 94 lóerős autók, 12,3 másodperc alatt gyorsulnak 100-ra, 165 km/óra a végsebességük.

2015 áprilisában adta át az Audi győri központja ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság legújabb szolgálati autóját, ami nem más volt, mint egy Audi TTS.

Audi TTS Coupé – A 310 lóerős sportautót a legmodernebb rendőrségi technológiával szerelték fel, mindemellett vezetőtámogató rendszerek növelik a rendőrök biztonságát és virtuális műszerfala hozzájárul a szolgálati feladatok elvégzéséhez.

A 2.0 literes turbómotor teljesítménye 310 lóerő, nyomatéka 380 Nm; ezzel tiszteletre méltó 4,7 mp alatt éri el a 100 km/óra sebességet az autó, az opciós S-Tronic váltóhoz pedig rajtautomatika is tartozik. Az utcai változat végsebessége 250 km/óra, a rendőrség kötelékében szolgáló verzióból lehetséges, hogy ezt a korlátozást kiiktatták, hiszen ha nem tudnak egy utcai sportautóval közlekedő bűnöző nyomába eredni, akkor nem sok értelme van az egésznek.