Japánban találtak rá erre az iszonyatosan ritka Ferrarira egy elhagyott garázsban.

Egy elhagyott garázsban pihent ez a brutálisan ritka Ferrari 1

Kattints a képre és nyílik a galéria

A Daytona (Ferrari GTB/4) alapjában véve is igen ritka manapság, ugyanis mindössze 1284 darab készült belőle 1969 és 1973 között, de ez a példány még inkább fel fogja kelteni a gyűjtők figyelmét, ugyanis ez az egyetlen alumínium kasztnival készült, közúti forgalomban is használható Daytona. Ezen kívül még öt darab készült alumínium kasztnival, de azok mind versenyautók. És azt is meg kell még említeni, hogy az első fényszórókat plexi borítja, illetve elektromosan mozgathatók az ablakok.

A 12653-as alvázszámmal ellátott paripa a Scaglietti 32-es kasztniszámát kapta és Enzo Ferrari egy közeli barátja, Luciano Conti vásárolta meg 1969 júniusában. Nem sokkal később, 1971-ben Japánba exportálták, majd ezt követően három tulajdonost is cserélt, az utolsó Makoto Takai volt, ő parkolta le 40 évre a képeken látható, fénykorában 357 lóerős Ferrari Daytonát.

Egy elhagyott garázsban pihent ez a brutálisan ritka Ferrari 2

A 4,4 literes V12-es motorral hajtott olasz sportautót szeptemberben fogja elárverezni az RM Sotheby’s a Ferrari – Leggenda E Passione rendezvényén keretein belül. Becslések szerint akár 2 millió dollár is fizethetnek érte, ez átszámítva 510 millió forint.