Sokan emlékeznek még az Üvegtigrisben szereplő két rendőrre, Bajuszra és Rezsőre. Életük legnagyobb trükkje volt, hogy kartonból készített ikertestvéreiket helyezték el a rendőrautó mellett, amíg ők hűsöltek a fa alatt, illetve versenyeztek a traffipaxszal.

Hasonló megoldást választott a heves megyei Szarvaskő vezetősége, amikor a település határába rendőrre emlékeztető alakot állítottak.

A rendőrruhába bújtatott bábu nem egy valódi traffipax mögött áll, régebben egy öreg Sokol rádió, a legutóbbi képeken pedig egy szintén öreg tévé töltötte be a kamu sebességmérő szerepét. A polgármester azt szeretné, ha időnként valódi rendőr váltaná fel a bábut és traffipax a kiszuperált rádiót, így az átutazók nem tudnák pontosan, mikor mérik a sebességet.

Átverős traffipax rémiszti a sofőröket Hevesben 1Átverős traffipax rémiszti a sofőröket Hevesben 2Átverős traffipax rémiszti a sofőröket Hevesben 3Átverős traffipax rémiszti a sofőröket Hevesben 4

Az autósok lassítására a világ számos pontján alkalmaztak már az út szélére állított, fáradhatatlanul sebességet mérő járőröket. 2011-ben a baleset-megelőzési program keretében a 4-es számú főút mentén Szajol és Törökszentmiklós között helyezett ki a rendőrség egy pléh járőrkocsit. További két pléhrendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mentén, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet.

Átverős traffipax rémiszti a sofőröket Hevesben 5