Nem újdonság, hogy a Porschétől bármilyen színben rendelhető autó, de azért ilyen különlegességet, mint most, ritkán látni. Egy korábbi gyárlátogatásunkkor Stuttgartban úgy magyarázta a túravezető, hogy ha az ügyfél úgy akarja, kedvenc bögréjének színét is ráfújják a kocsira. Ennek azonban ára van, nem is kevés.

Egy nürbirgringi rendezvényen, az Oldtimer Grand Prix-n állították ki ezt a különleges 911-est. A Turbo S modell úgynevezett pitonzöld fényezést kapott, amely talán a legdrágább, amiről eddig hallottunk.

A pitonzöld az egyike annak az öt „ChromaFlair” fényezésnek, amelyet minden évben elkészít a Porsche, van kék, arany és lila is. Nagyon bonyolult az elkészítése, a Porsche mágneseket használ, hogy minden réteg fújása után egymáshoz igazítsa azokat. Kilenc színes réteget fújnak egymásra, amelyeket három sor áttetsző követ. A festékbe mikron nagyságrendű alumíniumrészecskék kerülnek, ezek segítségével érik el, hogy a fény intenzitásától és beesésétől függően más színűnek látszódjon a kocsi, miközben élénk fényes csillogást ad a festéknek.

Nem hiszed el, mennyibe került ez a festés 1Na de mibe is kerül ez a színjátszó különlegesség? 82 645 euróba, azaz nagyjából 25 millió forintot fizet valaki ezért a csodáért. Persze a Porsche 911 Turbo S alapárán, a 205 ezer eurón, azaz több mint hatvanmillió forinton felül. Az említett összegért egy 718 Boxster, Cayman vagy Macan is megvehető lenne.

Persze az egyediséget meg kell fizetni, hiszen ebből nem lesz másik. Ha valaki beéri a 80 milliós Turbo S Exclusive-vel, akkor a szintén látványos, aranyszínű fényezés mellé az átlagosnál erősebb motort is kap, de rajta kívül még 499-en. A zöld szépség csak 580 lóerős, 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, de megfutja a 330 km/órát is