Olvasónk, András küldte az alábbi fotókat, amit kedd reggel töltöttek fel az egyik autós Facebook-csoportba. A képek állítólag Szerencsen készültek a reggeli órákban.

Az egyenruhás szépen elrejtette a traffit a fa mögé, az autót pedig a táblák takarhatták ki részben.

Ahogy ez a rendőr traffizott Szerencsen, attól sírni támad kedvünk 1

Nagyjából a fekete nyíl meg is jelöli a traffipax helyét a képen, ha esetleg elsőre nem találod meg.

Ahogy ez a rendőr traffizott Szerencsen, attól sírni támad kedvünk 2

“Jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket. Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet” – ezt 2016 szeptemberében nyilatkozta nekünk az ORFK, de azóta már nem egy hasonló eset futott be levelesládánkba.

Félreértés ne essék, nem a gyorshajtók pártján állunk, ugyanis ha betartjuk a sebességhatárokat, akkor bújhat bárhová a rendőr, nem fog tudni felvételt készíteni rólunk. Itt az a fő probléma, hogy a rendőrség évek óta azt kommunikálja, hogy a traffipaxozás baleset-megelőzés céljából történik, ezért olyan gócpontokba helyezik ki a kamerákat, ahol valóban sok a baleset, így elejét vehetnék a dolognak.

A fenti példából azonban látszik, hogy ez nem mindig így történik, hiszen ha a gyorshajtó autós észre sem veszi a traffipaxot, nem fog lassítani, lehetséges, hogy balesetet fog okozni, az pedig szinte biztos, hogy csekket fog kapni.

Láttad már a magyar traffipaxparódiát, ami néhány nap alatt szétcsapta az internetet? Nézd meg!

Ahogy ez a rendőr traffizott Szerencsen, attól sírni támad kedvünk 3