Sokat vesztett régi fényéből a Mitsubishi, míg korábban igazán gazdag modellpalettát mutattak fel számos sportos modellel, addig ma mikroszkopikusra zsugorodott a választék. Hosszú idő után még egy olyan legendás modellnek is búcsút kellett intenünk, mint a ralis múlttal rendelkező, tíz generációt megélt Lancer Evolution. Érthető, hogy a veszteség miatt gyakran emlegetjük, de ne feledkezzünk meg a többi szintén gyors vagy sportos modellről se, melyet a Mitsubishi gyártott.

3000 GT VR-4

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 1
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 2

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 9
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 10
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 11
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 12
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 13
6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 14
Fotó megosztása:

Eclipse GSX

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 15

Az Eclipse a Mitsubishi kompakt sportkupéja és a Toyota Celicához hasonlóan a legtöbb ebből is elsőkerék-hajtású, de akadt egy GSX nevezetű változat, melyben a 2 literes négyhengeres turbómotor 210 lóerős és 290 Nm a csúcsnyomatéka, mellé összkerékhajtást párosítottak a japánok.

Lancer EX2000 Turbo

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 16

Több mint 10 évvel az első Lancer Evolution megjelenése előtt dobták piacra a szintén raliban jeleskedő EX2000 Turbo modellt, aminek lökhárítójára is azért írták rá tükrözve, hogy egyértelmű legyen, mi közeledik olyan nagy sebességgel a tükörben. A 2 literes, elektronikus befecskendezővel szerelt turbómotor 170 lóerőt teljesít. 

Starion Turbo

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 17

Jackie Channel a fedélzetén még az Ágyúgolyó futam című filmben is feltűnt a Mitsubishi hátsókerekes, bukólámpás sportkupéja. A 2,6 literes négyhengeres motorral szerelt változat 170 lóerős teljesítménye és 290 Nm nyomatéka 8 másodperc alatti gyorsulást eredményezett.

Colt Cyborg

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 18

Mókás Cyborg utónevet kapták a Mitsubishi Colt csúcsváltozatai, melyekben 1,6 literes négyhengeres motor dolgozik. Teljesítménye 175 lóerő, maximális nyomatéka közel 170 Nm. Álló helyzetből 100-as tempóra nagyjából 8,5 másodpercig tart.

Galant VR-4

6 gyors Mitsubishi, ami nem Lancer Evo 19

A 3000GT sportkocsiban szerzett tapasztalatokat kamatoztatta a Mitsubishi a középkategóriás modelljében, a Galantban. A 2,5 literes, V6-os turbómotorral szerelték, amihez összkerékhajtás és összkerék-kormányzás is járt. A csúcsváltozat 280 lóerős teljesítménye mellé közel 370 Nm nyomaték társul. Bőven 6 másodperc alatti 100-as sprintre képes. Nem mellesleg lehetett kapni akár puttonyos kivitelben is.