Már lassan nem csak a jó öreg VAZ 210X széria éri meg a gyűjtőknek, a kevesett futott Samarák is érdekes egzotikumként tűnnek fel a térképen. Pontosan egy VAZ-21093 került elő, ébredt fel Csipkerózsika-álmából, 1,5 literes motorral 72 lóerővel, 1990-ből. Ami igazán különlegessé teszi, az a tökéletes gyári állapot, 49 kilométert futott, még az ülést védő fekete kukászsákok is megvannak.

A korai ötajtós ismertetőjegye a hátsó oldalablak sarkában található szellőzőrács, ezzel a megoldással csak két évig gyártották a típust orosz források szerint.

A gyári állapot mellé ráadásul tisztes karbantartás is járt, hiába nem használták, azért az olajat, vezérlést lecserélték, a kocsi probléma nélkül indult.

Bár ritkaság, és különleges darab, azért a beltér képeit látva, és összehasonlítva a klasszikus 2101-2103-asok stílusával, elég lehangoló a látvány, rémes minőségben összerakott, tengernyi plasztik, de talán pár évtized múlva ennek is komoly gyűjtői köre, rajongótábora lesz. Vagy, a lelkes vásárló igyekezetét látva, már van is.
Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 1

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 2

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 3

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 4

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 5

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 6

Gyári állapotú Lada Samarát találtak az oroszok, már ez is gyűjtői darab? 7