Ma már leginkább a turbós motorokat fejlesztik a gyártók, hiszen így eredményesebben teljesíthetik a teljesítménnyel és a káros anyag kibocsátással kapcsolatos elvárásokat. Akad viszont egy másik módja is a feltöltésnek, mégpedig a kompresszor, melyet egyre ritkábban használ az autóipar. A mérnökök azonban többször is bevetették mindkét megoldást egy motoron, amit néhányszor azzal indokoltak, hogy a turbófeltöltő magas fordulaton hatékony, a kompresszor pedig alacsonyabb fordulatszám-tartományban működik ideálisan.

Volvo

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 1
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 2

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 13
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 14
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 15
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 16
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 17
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 18
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 19
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 20
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 21
5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 22
Fotó megosztása:

Zenvo

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 23

Dániából származik a Zenvo ST1 nevezetű sportkocsi, melynek 6,8 literes V8-as motorját töltötték fel turbóval és kompresszorral egyaránt, így 1100 lóerő feletti teljesítményt facsartak ki belőle. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kicsivel 3 másodperc felett gyorsul, a végsebessége 375 km/óra. Az autót a Top Gear is tesztelte, ami egészen emlékezetesre sikerült, hiszen lángba borult az ST1.

Volkswagen

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 24

2005-ben mutatkozott be a Volkswagen 1,4 literes TSI motorja, melyben a turbó mellett kompresszorral is megtámogatták a négyhengeres benzinmotort. Nem csak a Sciroccoban, hanem számos más típusban, Audikban és Skodákban is feltűnt ez a motor 140 és 170 lóerős teljesítménnyel is.

Nissan

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 25

Talán az összeállítás legmeglepőbb tagja a Nissan Micra Super Turbo, melyet 1989-ben mutattak be és 10 ezer darabot gyártottak belőle homologizációs céllal. A 0,93 literes motorka a kettős feltöltéssel 110 lóerős lett, ami meglehetősen könnyedén vitte a 770 kilogrammos kisautót.

Lancia

5 autó, amiben nemcsak turbó, hanem kompresszor is akad 26

Igazi legenda a Lancia Delta S4-es, mely B csoportos rallyautónak készült, de ehhez szükséges volt utcára is ereszteni 200 darab – az eredetire tényleg csak nyomokban hasonlító – kétüléses gépet. Az utcai változat 1,8 literes motorja közel 280 lóerős volt és szintén összkerekes. Hivatalosan 6 másodperc alatt futja a százas sprintet, de a versenytechnika bizony sokszor ennél többre is képes. Ez volt az első autó, mely ezt a technológiát használta.