Egy Facebook-oldalon bukkantunk a képekre. Láthatóan egy újabb típusú Renault-fejtámla szerepel a képeken, amiben kis kutakodással érdekes cetlire bukkantak a fotók készítői. A papír az alkatrész legfontosabb adatairól árulkodik, gyártási szám, pontos típus, dátum szerepel rajta.

Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 1 Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 2 Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 3

 

Nyilván rengeteg alkatrészen találhatunk ilyen feliratot, de ez mégis olyan zsákbamacska hangulat, hogy még akkor is megnézzük, a miénkben mi van, ha tudjuk, kevés a jelentősége. Egyértelmű, hogy mi is kipróbáltuk, a szerkesztőségben álló Nissan NV200 tesztautó fejtámlájába kukkantottunk bele, és találtunk is cetlit.

Mondjuk az igazi poén az lenne, ha a szerencsesütikhez hasonlóan valamilyen nagy életbölcsesség vagy jóslat szerepelne az apró papíron.

Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 4 Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 5 Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 6

Igaz, pár típus esetén tényleg akadhat rejtett üzenet az utastérben vagy a műszerfalban. Ezek a szinte láthatatlan dizájnelemek nem töltenek be különösebb funkciót, és a sajtóanyagok hangzatos, stílusról, eleganciáról áradozó körmondataiba sem illenek bele. Apró csínyek eredményei csupán, amit a mókás kedvű tervezők valahogy átvertek a vezetésen, és sikerült elfogadtatniuk az értelmetlennek tűnő elgondolást (vagy mélyen hallgattak az egészről, és remélték, gyártásig jut a tervük – a képre kattintva jön a tízes lista).

Meglepő cetli rejtőzhet autód fejtámlájában 7