Lehet, hogy a munka javát már robotok és számítógépek végzik, de azért az ilyen apróságok, humoros kikacsintások jelzik, hogy maga az autó még mindig emberi elme terméke. Ezek a szinte láthatatlan dizájnelemek nem töltenek be különösebb funkciót, és a sajtóanyagok hangzatos, stílusról, eleganciáról áradozó körmondataiba sem illenek bele. Renitens apró csínyek eredményei csupán, amit a mókás kedvű tervezők valahogy átvertek a vezetésen, és sikerült elfogadtatniuk az értelmetlennek tűnő elgondolást (vagy mélyen hallgattak az egészről, és remélték, gyártásig jut a tervük).

13087197_1104204646317802_8324712243288967896_o

A Rabbit néven is forgalmazott harmadik generációs Volkswagen Golf műszerfalát szétszedve fedezhető fel a nyúl.

vxcspider

Volvo XC90 – A svédek új büszkeségében is akad egy rejtett poén. A hét üléssel szerelt kivitel harmadik sorában a tároló fedele kapott egy aranyos pókot. Az ötletet a fedelet merevítő hálós kialakítás adta.

UhF1n60CeP6MjQu-YTHJQqAuIBC7vErPkPHCVbOv3Ew

Mercedes R-osztály – A két pohártartót elválasztó betét nem csak az ital rögzítését segíti. Alkalomadtán, megállás után sörnyitóként is funkcionál.

20070401232743!BMW_Z4_silver_side

BMW Z4 – Nem is annyira rejtett, de sokan csak akkor veszik észre, ha már tudnak róla. Az autó oldalán egy Z betűt alakítottak ki a tervezők.

016-1

Opel Corsa – Nils Loeb tervezőgárdája cápákból inspirálódott, de étel helyett formai formában, és ezt szerették volna megjeleníteni az autón is. Így került egy mérges tekintetű tengeri ragadozó a kesztyűtartó oldalára.

ag_07rabbit_headlight

Volkswagen – Ezt felesleges magyarázni, a fényszóró közepébe is belerakták a márkajelet, biztos, ami biztos alapon.

j01

A Jeep Renegade szinte tobzódik az eldugott utalásokban, ezernyi helyen feltűnik a kultikus Jeep hűtőrács és egyéb terepes utalások. Mindezt egy olyan autóban, ami nem való terepre, na ez az igazi ironikus poén!

Honda Easter Eggs

Honda Civic 2016 – Az Amerikában forgalmazott legújabb generáció középkonzoli tárolórekeszének alsó borítását kivéve négy grafikát találhatunk. Mind a márka múltja előtt tiszteleg.

V2-309299998

Dodge Viper szőnyegek – Az amerikai izomautó szőnyegeire híres versenypályák (Nürburgring, Laguna Seca) nyomvonalai kerültek.

V8-309299998

Dodge Challenger -Klaus Busse, a Chrysler csoport belső terekért felelős tervezője a ludas. Az ő vezetése alatt szaporodtak el a rejtett utalások a csoporthoz tartozó márkáknál, és állítólag van még pár olyan, amit nem fedezett fel senki.

HKilGrB

+1 Volvo 850 – Ezt mindenképp be akartam rakni. Ilyen a valódi svéd visszafogottság, akárcsak a Golf esetén, itt is a műszerfal nyomtatott áramköreire került a rejtett üzenet.