A világ számos országában alkalmazzák már a különleges rendőrautókat, leggyakrabban Dubai szupersport és luxusautókból álló flottáját szokás említeni, ahol a méregdrága négykerekűek távolról sem a rosszfiúk üldözésére szakosodtak. Az ilyen járműveket leginkább arra használják, hogy az emberek közelebb kerülhessenek a rendőrök munkájához és ne érezzék zavarónak a jelenlétüket. Akadnak olyan területek is, mint például Olaszország, ahol a bolognai rendőrség rendszeresen kap tisztességesen felkészített Lamborghinit a gyártótól, amit aztán sürgősségi vérszállításra vagy transzplantációra előkészített szervek célba juttatására használnak.

A kaliforniai Riverside rendőrei viszont egy igazán egyedi Ford Mustangot kaptak. Steve Saleen maga kereste meg a rendőrséget, hogy az ott szolgálókat segítő alapítványnak készítene egy igazán ütős gépet, amihez egy helyi Ford kereskedő biztosította az alapot. Még egy-két folyamat van hátra, amíg szolgálatra kész lesz a legkeményebb rendőr-Mustang, például a villogók felszerelése, de már így is igazán kívánatos darab.

Nem bízták a véletlenre az elfogóvadász hatékonyságát, így a V8-ast motort kompresszorral toldotta meg Saleen, amivel az 5 literes motorból 730 lóerős teljesítményt és több mint 800 Nm nyomatékot facsartak ki.