Március végén derült ki, hogy a Škoda kiszélesíti szabadidő-autó kínálatát, amelynek része lesz a Kodiaq kupé változata is. Egy hazai designer megrajzolta, milyennek képzeljük el a divatos terepest. Nem meglepő módon a BMW X6-ra hajaz.

1-skoda-suv-china

Természetesen a műszaki alapok ugyanazok lennének, mint a hagyományos Kodiaq esetében, ám az erősen döntött hátsó szélvédő miatt a harmadik üléssort száműznék, azaz csak ötszemélyes lenne ez a változat. Ezzel párhuzamosan az autó hátsó túlnyúlását valamelyest megkurtítanák, így alakítva még sportosabbá Kodiaq Coupét.

Kezdetben a Škoda kínálatában szereplő legerősebb motorokkal indulna a kupé gyártása, így 230-280 lóerős benzines és 190 lóerős dízelmotorokkal kerülne forgalomba, elsősorban automata váltóval és négykerék-hajtással. Később persze jönnek az egyszerűbb kivitelek, akár elsőkerék-hajtással is.

Adaptív tempomat, holttérfelügyelet, sávelhagyás-figyelmeztetés, dugóban magától araszoló félautonóm rendszer is kerül a kocsiba, ahogy akár 575 wattos Canton audiorendszer is, persze felárért. Nem ez lesz azonban az egyetlen sportos Kodiaq. A pletykák szerint a hagyományos karosszériával készülő változatból terveznek RS modellt, amely megjelenésében és dinamikájában is követi az eddigi RS-ek sportosságát.

Ahogy a Škoda eddigi szinte összes modellje, így a Kodiaq Coupé is nagy sikert érhet el, köszönhetően annak, hogy jobb ár-érték aránnyal kínál alternatívát más modellekhez képest.

Forrás: X-Tomi