Tovább üti a szabadidő-vasat a Škoda: a Kodiaq bemutatása után két, egyelőre csak kódnéven emlegetett új SUV, a modellpolitika logikus folyománya, valamint a három üléssoros óriás életmódosított változata érkezik a közeljövőben.

A Model Q és a Model K közül az első minden bizonnyal a Yeti utódja lesz. A csehek szakítanak a mostani, praktikus és karakteres dobozformával, helyette áramvonalas, sportos crossoverrel támasztanak konkurenciát a Kia Sportage-nek és a Hyundai Tucsonnak.

1-skoda-suv-china

A vélhetően továbbra is Yeti néven forgalmazott autó ugyanúgy az MQB padlólemezre épül majd, mint a Kodiaq. A Model K ezzel szemben várhatóan a jelenlegi Yeti műszaki tartalmát burkolja új köntösbe, így kínálva megfizethető, nem teljesen elavult alternatívát a vásárlóknak.

A kettő között, még kódnéven sem jelezve foglal helyet a Fabia-alapú városi törpeterepjáró, a legkisebb MQB-alapú szabadidő-Škoda.

A márka SUV-palettájának másik végpontján helyezkedik el a Kodiaq Coupé, a csapott tetejű, vélhetően kizárólag két üléssorral forgalomba kerülő sport-SUV.

A dolog szépséghibája, hogy ezek a hírek Kínából származnak, és helyi gyártású autókra vonatkoznak. Kicsi az esélye annak, hogy a Škoda éppen Európát fosztja meg fontos újdonságaitól, arra viszont jó esély van, hogy a kínai piacon hamarabb jelennek meg a bohémiai terepesek.

Kapcsolódó címkék: Skoda szabadidőjármű