Pontosan nem tudni, hogy melyik külföldi oldal kezdte el terjeszteni azt a hírt, hogy a Lada feltámasztja a Zsigulit, amit 200 lóerős turbómotorral fognak kínálni, és leginkább egy amerikai izomautóra hasonlít, de elég sokan egy román autós portált jelölnek meg forrásként.

Még fogyasztási adatokat is közöltek, ami igen kedvező, 6 liter / 100 kilométeres átlagot ad meg. És az is kiderült, hogy  a típusjelzése VAZ 2101 lenne, hiszen ez egy Zsiguli, csak az új generáció. Ami pedig a legszebb az egészben, hogy állítólag az autót már 2017 végétől meg is lehet vásárolni, a Lada szalonok tárt karokkal készülnek fogadni az ügyfeleket.

lada01-concept01

Természetesen a fent leírtakból egy szó sem igaz, kacsa az egész, hiszen még csak a koncepcióról készített digitális rajzokat sem az AvtoVAZ  szakemberei készítették, hanem egy orosz dizájner, Szergej Pavlovics. A szomorú az egészben, hogy több magyar portál is tényként hozta le a hírt, fel sem merült bennük, hogy itt valami nincs rendben.

lada-kopeyka-1

Ezek a fotók már durván öt évvel ezelőtt körbejárták a netet, úgy látszik most valaki megint felkapta őket és kitalált köréjük egy történetet.

lada-kopeyka-2

És arról hallottál már, hogy a Trabant is feltámad és 1,4 millióba fog kerülni?