A nyitott, együléses sportautót gyártó cég, a BAC, meghívta ügyfeleit Svédországba, hogy téli körülmények között is kipróbálhassák ezt az igazán különleges autót.

A meghívottak között ott volt Josh Cartu is, a Budapesten élő milliárdos, akinek többek között van egy BAC Monója is – néhány éve attól volt hangos a sajtó, hogy összetörte a váralagútban.

A brit testvérpár által alapított Briggs Automotive Company (BAC) 2011-ben bemutatott, évente 50-100 példányban gyártott autóját 280 lóerős, 2,3 literes Cosworth szívómotor mozgatja; a hosszában beépített négyhengeres hatfokozatú szekvenciális váltón és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

Az igényes Sachs versenyfutóművel és AP Racing fékekkel felszerelt autó 2,8 mp alatt gyorsul százra, 6,7 másodperc kell neki a 160-hoz, a végsebesség pedig 273 km/óra, ami bizonyára felemelő, ám fájdalmas élmény. A biztonsági öv hatpontos, a kormánykerék leszerelhető, és a sisakkal együtt egy zárható rekeszbe helyezhető – ez a legjobb lopásvédelmi megoldás, amit ismerünk.

Az alábbi videókat Cartu töltötte fel Facebookra: