Két hete megrendelte, nemrég pedig a budapesti Ferrari-kereskedésben átvehette vadonatúj Ferrari LaFerrari Apertáját a hazánkban élő milliomos, Josh Cartu. Ha pedig már megvan az autó, hétvégén megmutatta Budapestnek.

A carspotterek ezúttal is résen voltak, köszönjük!

A Ferrari LaFerrari Apertából összesen 209 darabot készít a Ferrari. Az olasz gyártó a napokban megkezdte a durván 2 millió eurós (615 millió forint) autók kiszállítását az ügyfeleknek, Cartué lett az ötödik a 200 darabból, amit vásárlóinak gyárt a Ferrari.

Kilenc darabot megtart különböző bemutatókra, és tesztelés céljából, a maranellói istálló.

A Ferrari LaFerrari Aperta futóműve és a hajtáslánca megegyezik a kupééval: a tizenkét hengeres motor 800 lóerőt, a villanymotor további 163-at bocsát a vezető rendelkezésére.

Módosították ugyanakkor a vázszerkezetet, hogy csavaró- és hajlítószilárdsága megegyezzen a zárt tetős kivitelével. Szintén sokat foglalkoztak azzal, hogy nyitott tetővel is pontosan azonos közeg-ellenállási együtthatóval rendelkezzen az autó.

Josh belvárosi garázsa, szombaton osztotta meg a fotót Facebookon:

„Ez az autó meghaladja a vezetési korlátaimat, rettegek attól, hogy a szakadó esőben kivigyem. Ez a legelképesztőbb verda, amit valaha vezettem.”