Mit tehetünk, ha már belekerültünk? Hasznosnak csak jóindulattal nevezhető tanácsgyűjteményünk következik.

Egyél-igyál! 

giphy-131

Természetesen csak alkoholmentes szomjoltók jöhetnek szóba, de biztos, hogy egy előrelátóan, termoszban magunkkal vitt tea sokat dob a morálon. Az ölbe pergetett sonkás szendvicsről már nem is beszélve.

Kapcsolatápolás

via GIPHY

Időd van, a Waze sem mutat kiutat, de ha már ott a kocsiban a telefon, és kihangosítottad, csatlakoztattad, és még véletlenül sem vetted a kezedbe, akkor miért ne csörögnél fel pár régi ismerőst, így az ünnepek alkalmából? Miután tisztáztad, hogy nem vagy MLM-ügynök, és kihagyhatatlan üzleti lehetőség helyet csak a jószándék vezérel, már kezdődhet is a meddő, unaloműző sztorizás.

Mindig vidd magaddal a kedvenc zenéid. Mindig!

via GIPHY

Mióta Magyarországon halott a rádiózás, és országos viszonylatban az ima-hírek-mulatós-tüccögős skálán mozog a kínálat (karácsonykor ráadásul az unalomig ismert öt dal rotálódik a végtelenbe), életmentő lehet egy olyan album, amit végig tudsz üvölteni. Lehúzott ablakkal, városban a legjobb!

Csiszold a káromkodási képességed

via GIPHY

A motiváció adott, levezeti a stresszt, és a végén még egy jó röhögés is kerekedhet belőle. Itt kell megemlíteni John C. Parkin: Fuck it! terápiáját, amiben leírja, hogy azzal, hogy ilyen erőteljes szóval basszameget mondunk mindenre, ami feszültséget okoz az életünkben, hatalmas erőt szabadítunk fel magunkban. Az írót igazolja az a rengeteg pozitív történet, amit a terápiáin részt vevők meséltek, sokan arról számoltak be, hogy megváltozott az egész életük ettől a kis csúnya szócskától. (a káromkodás további pozitív hatásairól az nlcafe ír bővebben).

Szerezz barátokat

via GIPHY

Húzd le az ablakot, és válts pár szót a sorstársakkal. Ez is erősíti a közösségi szellemet, az együtt ülünk a pácban élményt, ezzel enyhíti a feszültséget. De azért ne kezd el dicsérni a sofőr mellett ülő húga szép szemeit, mert lehet, hogy egyáltalán nem a húga.

Vegyél Nivát, és kerülj a prérin

via GIPHY

A fogyasztás városok szélére felhúzott szentélyei néha árkon-bokron keresztül is megközelíthetőek, a prérin pedig kevés sorban álló akad, legfeljebb pár őznek kell elsőbbséget adni. Valamint figyelni arra, hogy a területet őrző illetékes személy (mert olyan biztos akad) ne érjen utol.

Ha már végképp beállt a sor, dudálj ritmusra, indítsd be a bulit

Egy vidám jelenet fordíthat a tömegre ülő depresszív hangulaton, egy dallamkürt, vagy a kocsiból kiugorva előadott félperces táncmutatvány rádöbbenthet néhány autóst arra, hogy ez még nem a világvége, és felesleges őrült mód bepöccenni.

Ne vedd komolyan!

via GIPHY

Se a tanácsokat, de ami a legfontosabb, magát a torlódást se! Miért is lett annyira őrült fontos mindig mindenhova odaérni, mindig mindenhova sietni? Amíg van tea a termoszban, benzin a tankban, és szinte bárkit elérhetsz mobilon keresztül, akivel szívesen beszélnél, mégis miért a habzó szájú düh?