Az USA frissen megválasztott elnökének, Donald Trumpnak ugyan van már egy páncélozott Mercedes-Maybach S 600 Pullmanja, de mivel az nem hazai gyártmány, és nincs olyan kütyükkel felszerelve, mint az elnöki limuzin, így kénytelen lesz a nemrég frissített Cadillac limót használni, amit mindenki csak The Beast néven ismer.

30AB5A4F00000578-3420984-image-a-8_1453996153769

2016 elején járta körbe a netet az alábbi kémfotó, amin a Beast frissített változata látható. Ez az autó lesz (vagyis ilyen, mert nem egy készül belőle) a hivatalos elnöki limuzin, amivel ezentúl Trumpot fogja szállítani a titkosszolgálat speciálisan képezett sofőrje.

Az új elnöki autó specifikációját jobban őrzik, mint a Herkentyűburger titkos receptjét, de ez érthető, hiszen a világ legfontosabb emberét kell megvédenie, ciki lenne, ha rossz kezekbe kerülnének a jármű pontos adatai.

Azonban van néhány infó, amit az előző, Obama elnök által használt Szörnyetegről tudunk. Ezek egészen biztosan benne lesznek az új limuzinban is.

beast-presidential-limousine

A Goodyear teherautókra szánt abroncsain gurul a bunker, hiszen a 12 centiméteres páncélzat nem éppen pehelysúlyú. A 2009-ben szolgálatba állított monstrum valódi erőd, közel 7 tonnát nyom, rakétaelhárító füstgránátokkal, könnygázzal, defekttűrő abroncsokkal, teljesen zárt szellőzőrendszerrel és Obama vércsoportjának megfelelő vérbankkal felszerelve.

Amerika első embere tökéletesen elszigetelten utazik a külvilágtól, fény nem sok jut be, zaj szinte semmi, ezért a külvilág hangjait külön audiorendszer közvetíti a belső térbe. Fogyasztás 63,5 liter száz kilométeren, amin csodálkozni nem kell, hiszen pontos súlya 6800 kilogramm.

Orbán Viktor VW Multivannal szeli országunk útjait

Általában egy ilyen, csak fekete, mikrobusszal közlekedik miniszterelnökünk.

80080_661711_1000x700

Akár egy mezei melós Transporter, csak puccosabb. Sokkal. Kintről, pár méterről ugyan nem nagyon sejteni, hogy odabent miféle kényelmi felszerelések, praktikák könnyítik meg a hosszú utazást, legfeljebb a színezett üvegek lehetnek gyanúsak. Tesztünket itt olvashatod.

Az 5,4 méter hosszú (18 láb, ez a hivatalos információ) bálna alatt szivárgás ellen védő és tűzálló habbal körbevett páncélozott tank található, hogy egy esetleges ütközés vagy tűzharc során se legyen esélye az üzemanyagnak kijutni a tartályból. A 20 centi vastag ajtók, és 12,7 centiméteres golyóálló ablakok együttes súlya akkora, hogy az ajtót belülről csak gombbal lehet kinyitni, ami egy mechanikus szerkezetet működtet.

Fel van szerelve még tűzoltó-berendezéssel, éjjellátó kamerával és a benne található műholdas telefonnal a világ bármely pontjáról kezdeményezhetünk hívást. A csomagtartóban számos kézifegyver mellett komplett oxigénellátó rendszer található, ami többek között vegyi támadás esetén látja el levegővel az utasteret.

De térjünk vissza Donald Trumphoz, aki igazi autóbuzi. Nézzük, mik sorakoznak a garázsában, vagy sorakoztak, hiszen azt nem tudni, hogy jelenleg milyen flottával rendelkezik.

Pullman-Spotted-0

Mercedes-Maybach S 600 Pullman, természetesen páncélozott. Kíváncsiak lennénk, mi mindent látott már a hátsó ülés…

20161109trump2

1956-os Rolls-Royce Silver Cloud, Trump büszkesége. Ez volt az első nagy értékű autó, amit megvásárolt.

photo_2

Mercedes SLR McLaren – Stílusosan a Trump-torony elé szállíttatta, miután kifizette.

18qijkkhh9ou4jpg

1997-es Lamborghini Diablo VT a tulajdonos nevével fémjelezve.

1280px-DiabloSE_30

Egy ilyen lila Diablo SE30 is a tulajdonában van – összesen 150 darab készült a modellből.

trump-7

Végül a Tesla első szériaautója, a Roadster

Végül a margóra, zárójelben, ahogy tetszik. Minden elnöki ügy… ;)