Barack Obama házi szörnyetegét nem könnyű szőnyeg alá seperni, nálunk is előkerült már több témában a “Beast” (vadállat) névre keresztelt elnöki mentőkapszula. Nemrég pedig újabb szaftos részletek derültek ki a Cadillac DTS alapokra épített, nem mindennapi limuzinról. 
300 millióba kerül az elnök autója 1
300 millióba kerül az elnök autója 2

300 millióba kerül az elnök autója

300 millióba kerül az elnök autója

300 millióba kerül az elnök autója 9
300 millióba kerül az elnök autója 10
300 millióba kerül az elnök autója 11
300 millióba kerül az elnök autója 12
300 millióba kerül az elnök autója 13
300 millióba kerül az elnök autója 14
Fotó megosztása:
300 millióba kerül az elnök autója 15

Mit tudunk eddig?

A pontos árát nem árulták el, de pletykák szerint 60 millió forintnak megfelelő dollárért cserébe kelt életre. A Goodyear teherautókra szánt abroncsain gurul a bunker, hiszen a 12 centiméteres páncélzat nem éppen pehelysúlyú. A 2009-ben szolgálatba állított monstrum valódi erőd, amiről úgy tudni öt tonnát nyom, rakétaelhárító füstgránátokkal, könnygázzal, defekttűrő abroncsokkal, teljesen zárt szellőzőrendszerrel és Obama vércsoportjának megfelelő vérbankkal felszerelve. 

300 millióba kerül az elnök autója 16
Amerika első embere tökéletesen elszigetelten utazik a külvilágtól, fény nem sok jut be, zaj szinte semmi, ezért a külvilág hangjait külön audiorendszer közvetíti a belső térbe. Az autó sofőrje a védelem egyik kulcspontja, a volán mögött egy vérprofi CIA ügynök foglal helyet. Nulláról százra nagyjából 16 másodperc alatt gyorsul fel, és 35-40 autóból álló konvoj követi mindenhová.

Amit eddig nem tudtunk

Összesen 12 darab készült a vadállatból, hogy még véletlenül se merüljön fel az elnök mobilitásának kétsége. Fogyasztás 63,5 liter száz kilométeren, amin csodálkozni nem kell, hiszen pontos súlya 6800 kilogramm. A 60 milliós becslés durva mellélövés volt anno, hiszen a valódi ára bőven 300 millió forint felett van, 1,5 millió dollár. 
300 millióba kerül az elnök autója 17
Az 5,4 méter hosszú (18 láb, ez a hivatalos információ) bálna alatt szivárgás ellen védő és tűzálló habbal körbevett páncélozott tank található, hogy egy esetleges ütközés vagy tűzharc során se legyen esélye az üzemanyagnak kijutni a tartályból. A 20 centi vastag ajtók, és 12,7 centiméteres golyóálló ablakok együttes súlya akkora, hogy az ajtót belülről csak gombbal lehet kinyitni, ami egy mechanikus szerkezetet működtet.  
300 millióba kerül az elnök autója 18
Fel van szerelve még tűzoltó-berendezéssel, éjjellátó kamerával és a benne található műholdas telefonnal a világ bármely pontjáról kezdeményezhetünk hívást.
A csomagtartóban számos kézifegyver mellett, komplett oxigénellátó rendszer található, ami többek között vegyi támadás esetén látja el levegővel az autót. Az autó külsején számos kamera található, ami belső monitorokra közvetíti az utcaképet, hogy ha valami oknál fogva nem lehetne kilátni a szélvédőn, a sofőr akkor is tudja, hogy merre megy.
Minden titkos ügynök, aki az elnököt védi, átesik 1 hetes vezetéstechnikai tréningen, ahol gyakorolják a menekülést és a szélsőséges helyzeteket. Chargereket, Camarókat és Mustangokat használnak a kiképzésen. 
300 millióba kerül az elnök autója 19
Ha mindezt figyelembe vesszük, bátran ki lehet jelenteni, hogy jelenleg a Cadillac DTS Beast, a világ legbiztonságosabb autója.