A bűnözőzseninek volt annyi esze hála az égnek, hogy az egyik legnagyobb magyar BMW-s csoportban próbálta elsütni a frissen szerzett árut. A tettest így hamar lekapcsolták a rendőrök, azonban a BMW egyelőre nincs meg, csak az a néhány elem, amit a Facebookon hirdetett.

A Facebook bejegyzés, amiben Péter segítséget kér megtalálni…

peti 1

…hamar meglett a tettes, és az autó néhány alkatrésze.

peti 2

Közös ismerősünk segített felvenni a kapcsolatot Petivel, akitől ellopták a BMW-t, és elárulta a pofátlan autólopás részleteit:

1997-es 318is coupé, igazi családtag, 2008-ban hoztam magam Rostockból azóta együtt vagyunk. 245 ezer km volt benne, 154 ezernél vettem. Avusblau a fényezés, viszonylag ritka, teljesen M-es felszereltsége volt kívül belül, trélerrel vitték el, ahogy elmondták és a kutyának se tűnt fel, ennyit a nagyvárosi közönyről.

Egyelőre nem tudom, hogy pontosan mikor történt a lopás, de valószínűleg tegnap (vasárnap), a napszakot nem tudom, nincs túl sok infóm. Épp dolgoztam hétvégén és tömegközlekedéssel mozogtam, szóval volt pár nap míg nem néztem az autóra. Csepelen a Rákóczi ligetben lakom, mellette parkoltam.

14423618_1378452708850343_2126837467_o

BMW E36 318is Coupé – A harmadik generációs Hármast 1992 és 1998 között gyártották

Annó 5 500 euró volt (mai árfolyamon 1,6 millió forint) + 650 000 Ft regadó (az egy rablás volt szintén…) de beleszerettem és kellett. Azóta is igazi mély szerelem és minden méter élmény volt, amit megtettem vele, 8 év után is mindig visszanéztem rá akárhányszor csak leparkoltam. Igyekeztem karban tartani, amennyire csak tudtam, magam mostam, políroztam, többek között ezért is volt ennyire könnyű megtalálni, mert az első kötény jobb oldalán alul látható egy sérülés – az autó kapott egy 3,45-ös sperrdifit, mert azt annó nem kértek bele, és mikor először mentem vele vízen az meglepett, így lecsaptam kicsit az orrát -, plusz a hátsó bal lámpabúrába befolyt régen a víz és az alja belül elkorrodált, már úgy vettem, össze volt kábelekkel forrasztva.

Mivel működött és igen nehéz fehér indexes hátsó lámpát találni, így azt is könnyen kiszúrtam a hirdetésben. Kasztni rendben volt, rozsda nulla. Belseje M alcantartara sport, ami szinmtén igen ritka. Tulajdonképpen reggel ahogy észrevettem mi törént egyből szétszórtam a facebookon a BMW-s csoportokban, délre már lemerült a telefonom. Egyik ismerősöm dobta át a hirdetéseket, hogy nézd itt van a kocsid darabokban, és ez a féreg hirdeti, ekkor pont a kapitányságon voltam, Csepelen. Nagyon nagy tiszteletem mindenkinek a korrekt és emberi bánásmódért, örökké hálás leszek és kicsit máshogy nézek a rendőrökre mostantól.

1

Így hirdette az elkövető az alkatrészeket a Facebookon

Mondtam is egyből a nyomozónak, hogy itt a kocsim a hirdetésben, meg a görény aki hirdeti. Rögtön csináltak próbavásárlást és a komplett elejét kérték, meg is alkudtak rá, de a srác még mondta, hogy kell neki egy óra mire teljesen szétszedik, ami kell. A rendszám is a garázsba volt szerencsémre. A találkozón elkapták ezt a kellemes fiatalembert, aki még mindig hirdeti, hisz most fogdában van és gondolom nincs Facebook közelben.

Nem csak ez volt a fülük mögött, úgyhogy állítólag szép fogás, főleg, hogy ritkán tudnak elkapni autótolvajokat úgy, hogy az bizonyítható egyértelműen. Ettől függetlenül nagyon le vagyok törve, pár képet telefonon láttam a kocsiról szörnyen néz ki, nem tudom mennyire barmolták szét és mikor láthatom, hogy lesz megcsinálva, ha még mentehtő, mikor nézhetem meg, hogy lesz elhozva, hová lesz víve, ki fogja megcsinálni, pláne miből és ki téríti meg a kárt. Ma teljesen tönkrementem…

2

A hirdetések még mindig fent vannak a BMW-s csoportban

A tolvaj állítólag rendszeresen részt vett a soltvadkerti márkatalálkozón. Ez az infó pedig el is árulja jellemét, ha pedig még BMW-vel is jár, akkor no comment…

Olvastad? Dugódíj helyett mindenkinek fizetni kell 3900 forintot! Mindenkinek!

Kapcsolódó címkék: autótolvaj BMW Facebook lopás lopott tolvaj