A videót már rengetegen osztják a Facebook-oldalakon, a feltöltő ezt a leírást mellékelte a felvételhez: “Na igen azt hiszem a polgárőrség is megtehet már mindent, befékez elénk AUTÓPÁLYÁN, előtte ledudál minket aztán beáll 110re a belsőben,mikor visszadudálunk satut nyom NEM EGYSZER, majd azt hiszi rendőr és félre akar állítani az önkéntes kis!!! Majd felhívom a telószámot a kocsiján és felveszi! Nekik lehet menet közben is telozni?? Nem tellik kihangosítóra vagy mi?!!”

Tényleg érthetetlen az önkéntes seriff szerepébe bújó polgárőr viselkedése, ez egy szabályos előzési manőver, a megengedett maximális sebességi határérték alatt, hangjelzéssel nyomatékosítva. Ilyenkor félre kell húzódni, elvileg egy rendőrnek is, és biztosítani a mögötte közlekedő továbbhaladását. Egyes KRESZ-értelmezések alapján ilyenkor jobbról is elcsoroghatunk, de ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények.

A fékezgetés, lassítás mindenesetre veszélyes és felesleges manőver.

Friss: AZ OPSZ-hez is eljutott a videó, akik a következő közleményt adták ki a felvétellel kapcsolatban:

“Tájékoztatásul közöljük, hogy az egyik internetes oldalon megjelent „Pofátlan polgárőr igazságosztót játszik az autópályán” című hírrel kapcsolatban az Országos Polgárőr Szövetség megindította a vizsgálatot.

2016.08.09
Országos Polgárőr Szövetség”