Merev részegen rántott fegyvert a rendőr 2

A nagy orosz telet tisztelni kell, ezt Napóleon óta tudja mindenki. Hogy mikre képes a kíméletlen hideg (vagy az ellene fogyasztott védőital), az sem okoz különösebb meglepetést, az alábbi felvételnek azonban minden kockája elgondolkodtatja az embert a XXI. századi Oroszország rideg valóságáról.
Már az elmúlt években megtekintett, több száz dashcam videó is felébresztette bennünk a gyanút, hogy az orosz rendőrség a legteljesebb mértékben elveszítette a tekintélyét a lakosság előtt: máskülönben hogyan is történhetne ennyi szabálytalanság, nemtörődömség, szándékos veszélyeztetés az utakon?
Egy dolog azonban hinni valamit, és egészen más bizonyítva látni azt: a fényes nappal, vélhetően szolgálatban mozgásképtelenné részegedett rendőr, az őt nyomorult útakadálynak tekintő autós, majd a végső, kétségbeesett és reménytelen összecsapás ezerszer kiábrándítóbb képet rajzol az orosz mindennapokról (amelyekről, szögezzük le, továbbra sincs személyes tapasztalatunk, így örömmel fogadunk minden cáfolatot.)