Lassan az őrüket határát súrolja, ami az Egyesült Arab Emírségekben folyik. Vajon mennyi pénze lehet annak az embernek, aki képes egy nyomorult rendszámért 4,9 millió dollárt fizetni? Egy rendszámért, ami többet ér, mint a Pagani Huayra, amire felkerült.

Az egyedi rendszámok árveréséről a sardzsai üzletember, Arif Ahmad al-Zaruni távozhatott a legbüszkébben, ugyanis az „1”-es felirattal ellátott rendszámot sikerült bezsákolnia. A licitháború 272 000 dollárról indult (75 millió forint), amit végül 4,9 milliónál állított meg a kalapács, ez átszámítva 1,3 milliárd forint.

Már a kikiáltási árból is simán futná mondjuk egy Ferrari F12 Berlinettára, egy Bentley Mulsanne-re, vagy éppen egy Porsche GT3 RS-re, de még sorolhatnánk.

Al-Zaruni azt nyilatkozta, hogy nem üzleti célból vásárolta a rendszámot, hanem mert régóta vágyott rá, és nem tervezi, hogy valaha is el fogja adni. Az árverésen egyébként olyan rendszámok kerültek még kalapács alá többek között, mint a „777”, a „333”, a „2015”, a „2020” és a „9999”.

A 2008-ban 14,2 millió dollárért cserélt gazdát egy rendszám