Ha elképedtünk azon, hogy Nagy-Britanniában valaki 150 millió forintnyi összeget fizetett az F1 rendszámért, akkor mit mondjuk, ha több mint tízszer ennyiért kel el egy hasonló azonosító.

Egy jótékonysági árverésen az Egyesült Arab Emírségekben “megszületett” ugyanis a világ eddigi legdrágább rendszáma. Saed Abdul Ghaffar al-Khouri 52,2 millió dirhamot, azaz 2,51 milliárd forintnyi összeget ajánlott fel a rendszámért.
 

Rendszám 2,5 milliárdért 1
Rendszám 2,5 milliárdért 2

Rendszám 2,5 milliárdért

Rendszám 2,5 milliárdért

Rendszám 2,5 milliárdért 8
Rendszám 2,5 milliárdért 9
Neki megérte
Rendszám 2,5 milliárdért 11
Rendszám 2,5 milliárdért 12
Fotó megosztása:
Rendszám 2,5 milliárdért 13


Nem véletlen a hatalmas összeg, hiszen egyetlen jel szerepel a táblán: az egyes. Az így befolyt 14,2 millió dollárnyi összeg több mint a felét adta az egész árverésen összegyűlt 24 milliónak, amelyet jótékonyságra fordítanak majd. Összesen kilencven, különleges rendszámra lehetett licitálni.

Khouri riportereknek elmondta, ha úgy adódott volna akár duplaennyit is megadott volna az 1-es rendszámért. Az üzletember úgy nyilatkozott, nem befektetésnek vette a jelzést, de úgy gondolja két év múlva kétszer ennyit ér majd. Egyelőre még nem döntött, melyik autójára kerül majd fel a különleges rendszám.