Rob Edwards kapitány egy kétsávos úton járőrözött Oregon államban, amikor egy motorkerékpáros nagy sebességgel megelőzte. Ami ezután történt, futótűzként terjedt a neten, hála az esetet megörökítő fedélzeti kamerás felvételnek. 
A rendőr üldözni kezdte a motorost, majd amikor megálltak, szándékosan nekiütközött, és fegyvert rántva mellkason rúgta Justin Wilkenst, aki láthatólag meglepetten fogadta a köszöntést. A bíróság előtt a motoros állította, hogy nem hallotta a megkülönböztető hangjelzést, és az apró visszapillantó tükörben a fényjelzés sem tűnt fel neki. (az érdemi rész 3:30-tól)
Wilkens bordái megrepedtek, kulcscsontja eltört, de mára ez valószínűleg nem fáj már annyira, mivel a 2012-es ügy végére most pont került: bíróság kimondta, hogy a rendőr hibázott, a sértett motoros pedig 180 000 dolláros (körülbelül 52 millió forint) kártérítést kapott. Az eset legérdekesebb körülménye, hogy Rob Edwards rendőr nem tudta, hogy az általa vezetett Chevrolet rendelkezik fedélzeti kamerával, ami rögzít is.