Biztosan sokan észrevettétek, hogy reggelente az ország számos pontján masszív ködben kell autóznunk, amit nem lehet elég komolyan venni. De az ősz már csak ilyen, erre fel kell készülnie minden autósnak. 
Ha már csak egy vagy két felezővonalat látsz, nem árt jócskán csökkentened a sebességet, hidd el, nem fogsz tudni megállni, ha kell. Mikor megpillantod az előtted lévő köd- és féklámpáját, már rég késő.
Amit már általános iskolában is tudtunk a ködről:
A köd a levegőben állandóan levő vízgőz, vagyis páratartalom kicsapódási formája. A levegő ilyenkor annyira lehűl, hogy hőmérséklete megközelíti a harmatpontot, és ennek következtében a páratartalom kicsapódik. A kialakuló vízcseppecskék mérete mintegy a milliméter ezredrésze, ezért lebegnek a levegőben. A vízcseppekből kialakuló pára a levegő átláthatóságát rontja.
És amit lehet, hogy nem:
A köd a közlekedést lelassítja, sőt meg is béníthatja. Ilyenkor igény van a kialakult köd feloszlatására. Költségei miatt csupán néhány jelentős helyen alkalmazzák, például repülőtereken. Ilyen módszer a környezet hőmérsékletének emelése, például alsó fűtés, vagy sugárhajtású motorok álló helyzetben történő működtetése, amikor igen magas hőmérsékletű és rendkívül száraz levegőt, illetve gázt fújnak például a leszállópályák mellett.
Ha nem vastag a köd, elegendő a levegő áramlásának beindítása. Ez akár ventilátorokkal, vagy helikopterek működtetésével valósítható meg.